КЛЕЙ ДЛЯ ПЛИТКИ

Знайдено товарів: 21.

Показати 1-21 з 21 товарів
Показати 1-21 з 21 товарів

Клей для плитки: як вибрати

Порівняно недорогий плитковий клей у мішках, що складається з цементу, піску та модифікаторів, є найпоширенішим. Це універсальний і доступний матеріал, який використовують для приклеювання керамічної плитки до різних поверхонь. Він може містити спеціальні присадки, що визначають його додаткові властивості та сферу застосування. Наприклад, плиточний клей може бути швидкосохнучим, водостійким, морозостійким, жаростійким, вирівнювальним, еластифікованим, високоеластичним тощо. 

Перші ніж купити клей для плитки, ціна якого вас задовольняє, важливо переконатися, що цей тип клею відповідає вашим потребам. Плитковий клей вибирають з урахуванням таких факторів: 

  • розмір плитки; 
  • тип поверхні, яку планують облицьовувати; 
  • умови експлуатації (перепади температури, підвищена вологість тощо). 

Як правило,  виробник зазначає на упаковці, для чого призначена суміш. Наприклад, клей для мозаїки, для керамограніту, клей для плитки під теплу підлогу, на грубу, для басейнів тощо. 

Розмір плитки

При виборі клейової суміші важливо враховувати формат плитки, оскільки це визначає тип необхідного клею:

  • Клей для стандартної плитки:
    - для керамічної плитки розміром до 40 х 40 см застосовується універсальний клей, який забезпечує надійне кріплення до більшості поверхонь. Наприклад, Ceresit CM 11 (Церезіт СМ 11) є найбільш популярним клеєм цього виробника;
    - для керамічної плитки та керамограніту розміром до 60х60 см рекомендується використовувати більш міцний клей Ceresit CM 11 plus (Церезіт СМ 11 плюс), Anserglob BCX34, СБС 12 тощо.
  • Клей для великоформатної плитки (тобто клей для керамограніту 1200х600, 800х800 тощо).  Це повинен бути густий високоеластичний клей підвищеної міцності (наприклад, СБС 18,  Anserglob BCX45, Kirchland Ultra Flex), здатний утримувати великі та важкі плити без руйнування чи зміщення. 
  • Клей для мозаїки. Йдеться про плитку найменшого формату, яка, до того ж, часто має нерівну поверхню. Клей для мозаїчної плитки має бути еластичним та швидко схоплюватися. Крім того, для кріплення мозаїки потрібна клейова суміш світлого кольору, наприклад, Ceresit CM 117 білий, який не забруднює шви та не залишає розводів. Клей Церезіт СМ 117 білий може використовуватися для приклеювання мозаїки до штукатурки, цегли, бетону та інших міцних поверхонь, прямих або криволінійних. Він підходить для оздоблення ванних кімнат, фундаментів, басейнів, терас, балконів тощо. 

Тип поверхні основи

Структура основи, до якої кріпитиметься плитка, також є важливим фактором при виборі клейової суміші. Нижче розглянемо, як тип поверхні впливає на вибір клею для плитки:

  • Бетон, цегла. Це стійкі та стабільні поверхні, для яких може застосовуватися універсальний плитковий клей або клей з підвищеною адгезією до бетону.
  • Гіпсокартон. Для гіпсокартонних поверхонь, або якщо плитка кладеться на старе облицювання, важливо використовувати еластичний клей з високим рівнем адгезії, що допомагає уникнути руйнування під час прогинання конструкції. Хороший вибір - клей Ceresit CM 117 (Церезіт СМ 117), Anserglob BCX44. 
  • ОСБ або ДСП. Для приклеювання плитки до такої основи рекомендується використовувати клей з підвищеною еластичністю та стійкістю до вологи (Anserglob BCX45). Це допоможе запобігти відшаруванню плитки від стружкової поверхні через її природний рух та зміни вологості.

Умови експлуатації

Вибір клейової суміші для плитки має здійснюватися з урахуванням сфери її застосування, оскільки конкретні умови експлуатації ставлять перед клеєм різні вимоги щодо міцності, стійкості та еластичності:

  • Клей для зовнішніх робіт. У разі облицювання фасадів будинків, східців, терас тощо важливо вибрати клей з високою стійкістю до вологи та ультрафіолетового випромінювання.
  • Клей для теплої підлоги. Для цієї мети підійде клей із високою термостійкістю та еластичністю.
  • Клей для плитки на грубу. Якщо потрібен клей для груби, то обирають жаростійкий клей для печей і камінів, який, залежно від марки, витримує підвищення температури до 180 або навіть до 1000 градусів. Його також використовують для кладки вогнестійкої цегли.
  • Морозостійкий клей. Така клейова суміш має здатність зберігати свою ефективність під впливом різних зовнішніх чинників, зокрема, в умовах  значних перепадів температур. З цією метою в клей додають полімерні присадки, які підвищують його еластичність та покращують адгезію між керамічною плиткою і поверхнею основи.

Витрата клею для плитки

На розхід клею для плитки, крім технічних характеристик самого клею, впливають такі чинники:

  • Розмір плитки. Чим більша плитка, тим з більшими зубцями потрібно обирати шпатель. Відповідно, чим більші зубці, тим більша витрата клею.
  • Підготовка основи. Чим рівніша основа, тим менший розхід клею.
  • Тип основи. Бетон, цегляна кладка, штукатурка та інші поверхні відрізняються ступенем водопоглинання. Чим він вищий, тим більше клею знадобиться.
  • Температура повітря. Чим вона вища, тим швидше з розчину випаровується волога, і тим більшим буде розхід клею для плитки.
  • Вибір клею. Якщо клейову суміш вибрано правильно, вона витрачатиметься більш ощадливо.

Зазвичай, виробник вказує на упаковці приблизну витрату клею на 1 кв. м. Але це усереднені дані, розраховані на ідеально рівну поверхню. Щоб наблизитися у своїх розрахунках до реальних умов, потрібно площу поверхні, яку плануєте облицьовувати плиткою, помножити на розхід клею, вказаний виробником, і помножити на товщину клейового шару, який буде наноситись у вашому конкретному випадку.

Клей для плитки, ціна

Актуальні ціни на клей для керамічної плитки вказані на сайті нашого інтернет-магазину. Загалом, вартість клейової суміші залежить від її типу та функціональності. Найбільш доступним є універсальний клей для керамічної плитки розміром до 30х30 см. Наступний по мірі зростання ціни – клей для керамограніту (він міцніший і глибше проникає у тіло плитки). Найдорожчі – еластичні та високоеластичні клеї.

Як купити клей для плитки

Наш будівельний магазин пропонує широкий вибір цементно-піщаних клейових сумішей для плитки від відомих виробників. При цьому в нас найкращі ціни, зручні умови оплати та швидка доставка по Білій Церкві плюс 60 км — Шкарівка, Трушки, Фурси, Чмирівка, Сквира, Гребінки, Саливінки, Ставище, Узин, Рокитне, Сухоліси, Михайлівка, Людвинівка, Сущани, Мала Вільшанка, Озірна, Фастів, Тараща, Чупира, Ольшаниця, Пищики, Піщана, Володарка.

Чи є доставка по Україні товару з категорії Клей для плитки?

Так, виконується всіма службами доставки які працюють в Україні.

Чи є адресна доставка по Україні товару з категорії Клей для плитки?

Так, для уточнення ціни зв'язуйтесь з менеджером (096) 809-08-87.

Чи є фізичний магазин?

Так, за адресою вул. Київська 74а, Біла Церква, 09114

Є обмін чи повернення?

Так, відповідно до закону України «про захист прав споживачів»